Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 zalmfilets van ca. 150 g per stuk (Vismarine)
  • olijfolie om te besprenkelen
  • (zee)zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 800 g nieuwe kleine aardappelen, geschrapt
  • voor de kruidensalsa:
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. mosterd
  • bosje (platte) peterselie, alleen het blad
  • handje dille, alleen het blad
  • 50 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Pureer de ingrediënten voor de salsa en voeg zout en peper toe. Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie. Strooi er zout en peper over. Kook de aardappelen gaar. Verhit een grillpan. Leg de zalm diagonaal op de ribbels in de pan. Schroei één kant in 1,5 tot 2 minuten dicht. Draai de filets een halve slag en rooster ze op dezelfde kant nog 1 minuut zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Keer ze om en rooster nog 2 minuten. Schud de aardappelen door de kruidensalsa en serveer ze bij de zalm.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
37 g
vet
40 g
Kcal
646