1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa

Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa

Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa product foto
  • Ingredienten:

  • 4 zalmfilets of zalmmoten (ca 175 g per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram aardappelsalade, kant-en-klaar
  • Voor de salsa:
  • 10 gram bleekselderij, in schijfjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram groene olijven, in plakjes
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gehakte bladselderij of platte peterselie
Bereiden
Bestrijk de zalm met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan en rooster hierin de zalm 2-3 minuten per kant. Serveer de zalm met de salsa en de aardappelsalade en garneer eventueel met citroenpartjes.
Variatie
• In plaats van zalm is verse makreelfilet ook lekker. • Voeg eens 2 eetlepels sherry toe aan de salsa.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 51 g
  • vet
  • 70 g
  • Kcal
  • 1010
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie