Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zalm met rode peperdressing

Geroosterde zalm met rode peperdressing

Geroosterde zalm met rode peperdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in brede repen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetl. honing
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 150 g taugé
  • 2 mango's, geschild, in dunne plakjes
  • 2 eetl. gehakte verse bieslook
Bereiden
Dep de zalm droog en bestrijk hem met een mengsel van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel sojasaus. Klop de rest van de olijfolie en het citroensap met de honing en de rode peper tot een dressing. Verhit een grillpan. Rooster de zalm 2 minuten per kant zodat de binnenkant roze blijft. Verdeel de taugé over de borden. Leg daarop de mango en zalm. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
27 g
vet
35 g
Kcal
353