1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde zalm met salsa verde

Geroosterde zalm met salsa verde

Geroosterde zalm met salsa verde product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram diepvrieszalmfilets (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 25 gram verse (platte) peterselie
  • 25 gram verse basilicum, munt en/of koriander
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 citroen sap en rasp
Bereiden
Dep de zalmfilets droog. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Pureer voor de salsa verde de knoflook, groene kruiden, kappertjes, ansjovis en mosterd en giet de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Voeg citroensap, -rasp en versgemalen peper toe. Rooster de zalm in een hete grill- of koekenpan 2-3 minuten per kant. Serveer met de salsa verde. Lekker met gebakken krieltjes en peultjes, sugarsnaps of wortel.
Variatie
Klop 3 eetlepels demi crème fraîche door de salsa verde voor een romige salsa met een iets mildere smaak.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie