Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia

Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia

Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 citroen
  • 1 bos wortels
  • 8 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. honing of suiker
  • bosje of plantje basilicum
  • 150 g coburgerham, in plakken
  • 2 eetl. groene pesto
  • 1 focacciabrood
Bereiden
Boen de citroen schoon, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Was de wortels en laat 3 centimeter van het groen aan de bovenkant eraan zitten. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een ruime pan en smoor hierin de wortels 7 minuten. Voeg zout, honing, citroenrasp en 2 eetlepels citroensap toe en laat de bospeen in het kookvocht afkoelen. Pluk de basilicumblaadjes van de stengels. Rol elke wortel samen met enkele blaadjes basilicum in een plak ham. Leg de rolletjes op een schaal. Sprenkel er een beetje kookvocht over. Meng de rest van de olijfolie met de pesto en serveer deze dip bij de wortels en het focacciabrood dat eventueel in repen gesneden is.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
36 g
vet
40 g
Kcal
560