1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes product foto
  • Ingredienten:

  • voor de hutspot:
  • 5 eetl. olijf- of arachideolie
  • 900 g voorgekookte krieltjes
  • 500 g geschrapte wortelbolletjes of waspeen
  • 6 sjalotjes, in vieren of 2 uien grof gesnipperd
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 200 ml vleesbouillon
  • voor de runderreepjes:
  • 4 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 500 g runderreepjes
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1,5 eetl. hacheekruiden
  • 300 ml warm water
  • 2 theel. maïzena, aangelengd met water
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, wortelbolletjes, ui en komijn erdoor. Roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten. Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin. Voeg sojasaus, hacheekruiden en water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 710
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie