Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de hutspot:
  • 5 eetl. olijf- of arachideolie
  • 900 g voorgekookte krieltjes
  • 500 g geschrapte wortelbolletjes of waspeen
  • 6 sjalotjes, in vieren of 2 uien grof gesnipperd
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 200 ml vleesbouillon
  • voor de runderreepjes:
  • 4 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 500 g runderreepjes
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1,5 eetl. hacheekruiden
  • 300 ml warm water
  • 2 theel. maïzena, aangelengd met water
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, wortelbolletjes, ui en komijn erdoor. Roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten. Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin. Voeg sojasaus, hacheekruiden en water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
47 g
vet
43 g
Kcal
710