Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram sperziebonen, afgehaald en eventueel gehalveerd
  • 2 eetlepels roerbak- of zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 centimeter verse gember, geschild en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • eventueel 1 theelepel sambal
  • 4 eetlepels ketjap
Bereiden
Blancheer de sperziebonen 2 minuten in ruim kokend water met zout en giet ze af. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de boontjes toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand. Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water. Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand. Lekker bij krokant gebakken speklapjes of kipfilet.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
15 g
vet
6 g
Kcal
135