Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. GESMOORDE WITLOF MET PANCETTA EN CRANBERRY’S

GESMOORDE WITLOF MET PANCETTA EN CRANBERRY’S

GESMOORDE WITLOF MET PANCETTA EN CRANBERRY’S product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram gedroogde cranberry\'s of rozijnen
  • 2 knoflook, fijngehakt
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes of mespunt gedroofd
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 stronkjes witlof, in de lengte gehalveerd
  • 8 plakken pancetta of rauwe ham
  • 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiden
Wel de cranberry’s in heet water. Meng de knoflook, olie, tijm en azijn tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper. Blancheer de stronkjes witlof 3-4 minuten en laat goed uitlekken. Giet de marinade erover en laat circa 15 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het witlof uit de marinade. Verdeel de cranberry’s over de snijkanten en wikkel de stronkjes in pancetta. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en giet de rest van de marinade erover. Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Bestrooi het witlof voor het serveren met de pijnboompitten.
Variatie
Vervang witlof door prei en bestrooi voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
16 g
vet
38 g
Kcal
430