Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen

Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen

Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram riblappen in blokken
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 eetlepel boter of bakproduct
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje donkerbruin bier
  • 2 eetlepel honing
  • 100 gram pruimen zonder pit
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper en schud het om met de bloem zodat alle stukjes bedekt zijn. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in porties om en om bruin. Doe dan al het vlees bij elkaar in de pan en voeg kruidnagels, laurier, bier en honing toe. Laat aan de kook komen en zet de warmtebron dan laag. Laat het vlees met deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar worden. Voeg het laatste half uur de pruimen toe en laat het vocht zonder deksel iets inkoken. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en alle soorten groenten.

Voedingswaarde

eiwit
53 g
koolhydraten
14 g
vet
36 g
Kcal
600