In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofd varkensvlees met kidney bonen

Gestoofd varkensvlees met kidney bonen

Gestoofd varkensvlees met kidney bonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g hamlappen, in dobbelstenen
  • 2 laurierbladen
  • 2 uien, in ringen
  • 1 takje rozemarijn (of 1 theel. gedroogde rozemarijn)
  • 1/2 l rode wijn (Que Mas)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 40 g boter
  • 1/2 l blik kidney bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • keukenpapier
Voorbereiden
Marineer het vlees met de laurier­bladen, ui en rozemarijn enkele uren in de wijn. Zeef en bewaar de marinade.
Bereiden
Dep het vlees met keukenpapier droog. Bestrooi het met zout en peper en wentel het door de bloem. Bak in een braadpan de spekblokjes enkele minuten. Schep ze uit de pan. Verhit de boter in de pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de marinade en de uiringen toe. Breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof het vlees op een lage temperatuur in circa 30 minuten gaar. Roer de spekblokjes en kidney bonen door het vlees en warm op niet te hoog vuur even door. Voeg eventueel wat extra water of bouillon toe. Bestrooi met peterselie.reserva.(marinadetijd niet meegerekend).

Voedingswaarde

eiwit
54 g
koolhydraten
30 g
vet
25 g
Kcal
605