1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofd varkensvlees met kidney bonen

Gestoofd varkensvlees met kidney bonen

Gestoofd varkensvlees met kidney bonen product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g hamlappen, in dobbelstenen
  • 2 laurierbladen
  • 2 uien, in ringen
  • 1 takje rozemarijn (of 1 theel. gedroogde rozemarijn)
  • 1/2 l rode wijn (Que Mas)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 40 g boter
  • 1/2 l blik kidney bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • keukenpapier
Voorbereiden
Marineer het vlees met de laurier­bladen, ui en rozemarijn enkele uren in de wijn. Zeef en bewaar de marinade.
Bereiden
Dep het vlees met keukenpapier droog. Bestrooi het met zout en peper en wentel het door de bloem. Bak in een braadpan de spekblokjes enkele minuten. Schep ze uit de pan. Verhit de boter in de pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de marinade en de uiringen toe. Breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof het vlees op een lage temperatuur in circa 30 minuten gaar. Roer de spekblokjes en kidney bonen door het vlees en warm op niet te hoog vuur even door. Voeg eventueel wat extra water of bouillon toe. Bestrooi met peterselie.reserva.(marinadetijd niet meegerekend).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 54 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 605
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie