Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kabeljauw met Hollandse groentenmix

Gestoofde kabeljauw met Hollandse groentenmix

Gestoofde kabeljauw met Hollandse groentenmix product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 milliliter visbouillon (van tablet)
  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • 400 gram (Hollandse) wokgroenten
  • 125 gram boter
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 3 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 200 gram magere gerookte spekreepjes
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de visbouillon aan de kook. Voeg de krieltjes en groenten toe en kook zachtjes 4-5 minuten. Smelt de boter. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg rasp en sap toe aan de boter. Schep het krieltjes-groentemengsel met 150 ml van de bouillon in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilet erop. Bestrooi met zout en giet de citroenboter over de vis. Bestrooi met peterselie en dek af met aluminiumfolie. Zet de visschotel 9-10 minuten in het midden van de oven. Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan krokant en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
Variatie
Voeg eens een mespunt saffraanpoeder of kerrie toe aan de citroenboter.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
25 g
vet
37 g
Kcal
610