1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. olijfolie
  • 500 g kalfslapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 6 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 laurierblad
  • 200 ml rode wijn (bijv. Beaujolais, Côtes du Rhône)
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • (maïzena of allesbinder)
Bereiden
Verwarm de olijfolie en bak hierin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en strooi er zout, peper en paprikapoeder over. Bak dan in het bakvet de knoflook en het witte deel van de bosui. Voeg het vlees er weer aan toe met het laurierblad, de rode wijn en de abrikozen. Laat het vlees heel zachtjes gaar stoven in 25-30 minuten. Mocht de saus te dun zijn, dan kan deze worden bijgebonden met maïzena of allesbinder. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over het gerecht.
Variatie
• Vervang kalfslapjes door magere hamlapjes. • Maak de schotel pittiger door er 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe te voegen.• Voeg vlak voor het serveren plakjes banaan aan het gerecht toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie