In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 500 g kalfslapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 6 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 laurierblad
  • 200 ml rode wijn (bijv. Beaujolais, Côtes du Rhône)
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • (maïzena of allesbinder)
Bereiden
Verwarm de olijfolie en bak hierin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en strooi er zout, peper en paprikapoeder over. Bak dan in het bakvet de knoflook en het witte deel van de bosui. Voeg het vlees er weer aan toe met het laurierblad, de rode wijn en de abrikozen. Laat het vlees heel zachtjes gaar stoven in 25-30 minuten. Mocht de saus te dun zijn, dan kan deze worden bijgebonden met maïzena of allesbinder. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over het gerecht.
Variatie
• Vervang kalfslapjes door magere hamlapjes. • Maak de schotel pittiger door er 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe te voegen.• Voeg vlak voor het serveren plakjes banaan aan het gerecht toe.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
34 g
vet
26 g
Kcal
500