1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kip met witlof en krieltjes

Gestoofde kip met witlof en krieltjes

Gestoofde kip met witlof en krieltjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kippenbouten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 4 struikjes witlof
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
  • 250 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 1 flesje pils (Schutters)
  • 450 g krieltjes, voorgekookt
  • 50 g boter
  • 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
Voorbereiden
Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Besprenkel ze met sinaasappelsap. Haal de stronkjes uit de witlof maar laat de struikjes heel.
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak de kip rondom lichtbruin. Leg de struikjes witlof erbij met de tijm en schenk de bouillon en pils erbij. Laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 10 minuten de krieltjes en zout en peper naar smaak toe. Schep alles uit het stoofvocht op een warme schaal en klop er klontjes boter door. Serveer dit, met de peterselie erdoor, erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 570
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie