1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kool met blauwe kaas

Gestoofde kool met blauwe kaas

Gestoofde kool met blauwe kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloem­olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 g spitskool, in reepjes
  • 250 g groene kool, in reepjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 100 ml water
  • 100 g blauwe kaas (gorgonzola, Danish blue, roquefort)
  • 250 g ontbijtspek, in plakken
  • 250 g witte druiven, zonder pit
Bereiden
Verhit de olie en fruit de uien. Voeg de kool toe met zout, peper, kerriepoeder en 100 ml water. Stoof de kool met deksel op de pan 15 minuten. Verkruimel de kaas en schep deze door de kool. Bak intussen de plakjes ontbijtspek. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek en de gewassen druiven erop.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie