In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde peren met geitenkaas en walnoten

Gestoofde peren met geitenkaas en walnoten

Gestoofde peren met geitenkaas en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 middelgrote handperen met steeltje, geschild
  • 2 citroenen, geperst
  • 300 ml rode wijn
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 50 g suiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 200 g zachte geitenkaas zonder korst
  • 1 eetlepel honing
  • 50 g walnoten
  • takjes tijm voor garnering
Bereiden
Besprenkel de peren met wat citroensap. Doe dewijn, sinaasappelsap, suiker en kaneelpoeder ineen diepe magnetronschaal. Verwarm het wijnmengsel,afgedekt, 3 minuten in de magnetronop 800 Watt. Zet de peren naast elkaar in dewarme wijn. Verwarm, afgedekt, in de magnetronop 350 Watt nog 8-10 minuten. Roer degeitenkaas glad met 2 eetlepels citroensap ende honing. Vorm met 2 eetlepels ovalen(quenelles) van de geitenkaas en leg deze in hetmidden van de borden. Zet de peer erbij engarneer met walnoten en tijm.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
19 g
vet
17 g
Kcal
260