1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde peren met geitenkaas en walnoten

Gestoofde peren met geitenkaas en walnoten

Gestoofde peren met geitenkaas en walnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 4 middelgrote handperen met steeltje, geschild
  • 2 citroenen, geperst
  • 300 ml rode wijn
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 50 g suiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 200 g zachte geitenkaas zonder korst
  • 1 eetlepel honing
  • 50 g walnoten
  • takjes tijm voor garnering
Bereiden
Besprenkel de peren met wat citroensap. Doe dewijn, sinaasappelsap, suiker en kaneelpoeder ineen diepe magnetronschaal. Verwarm het wijnmengsel,afgedekt, 3 minuten in de magnetronop 800 Watt. Zet de peren naast elkaar in dewarme wijn. Verwarm, afgedekt, in de magnetronop 350 Watt nog 8-10 minuten. Roer degeitenkaas glad met 2 eetlepels citroensap ende honing. Vorm met 2 eetlepels ovalen(quenelles) van de geitenkaas en leg deze in hetmidden van de borden. Zet de peer erbij engarneer met walnoten en tijm.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 260
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie