Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 160 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels boter
  • 600 gram doorregen runderlappen, in 8 stukken
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 6 sjalotten, gehalveerd
  • 600 milliliter runderbouillon (van 1 tablet)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram pompoen, geschild en in stukken
  • 8 gedroogde dadels zonder pit, gehalveerd
Bereiden
Verhit de boter in een grote braadpan en bestuif het vlees met zout, peper en bloem. Braad het vlees in 3 porties om en om aan. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de olie en sjalotten toe en fruit circa 4 minuten. Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij. Voeg de kruiden en kruidnagels toe. Laat het vlees met het deksel op de pan op de laagste stand in circa 2 uur gaar worden. Voeg de pompoen en dadels toe en laat zonder deksel nog 20-30 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree of frietjes en een rucolasalade.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
16 g
vet
20 g
Kcal
380