1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels boter
  • 600 gram doorregen runderlappen, in 8 stukken
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 6 sjalotten, gehalveerd
  • 600 milliliter runderbouillon (van 1 tablet)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram pompoen, geschild en in stukken
  • 8 gedroogde dadels zonder pit, gehalveerd
Bereiden
Verhit de boter in een grote braadpan en bestuif het vlees met zout, peper en bloem. Braad het vlees in 3 porties om en om aan. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de olie en sjalotten toe en fruit circa 4 minuten. Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij. Voeg de kruiden en kruidnagels toe. Laat het vlees met het deksel op de pan op de laagste stand in circa 2 uur gaar worden. Voeg de pompoen en dadels toe en laat zonder deksel nog 20-30 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree of frietjes en een rucolasalade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 160 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 380
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie