Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde schouderkarbonade met tomaten-tijmpesto

Gestoofde schouderkarbonade met tomaten-tijmpesto

Gestoofde schouderkarbonade met tomaten-tijmpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 4 schouderkarbonades
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine winterwortel, in plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 450 g)
  • 100 ml vleesbouillon (van tablet)
  • 50 ml witte wijn
  • 250 g diepvriestuinbonen
  • grof bruinbrood
  • voor de tomaten-tijmpesto:
  • 1 potje rode pesto
  • 1 theel. versgehakte tijm of mespunt
  • gedroogde tijm
  • 1 eetl. olijfolie
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de tomaten-tijmpesto en zet deze apart. Bak de spekblokjes zachtjes uit in een braadpan. Voeg de olie toe en bak de schouderkarbonades, met het spek nog in de pan, rondom aan. Haal de schouderkarbonades uit de pan en bak de ui en wortel 3 minuten. Leg de karbonades terug in de pan en strooi er zout en peper over. Giet de tomatenblokjes met sap, de bouillon en witte wijn erbij en stoof zachtjes met deksel 30 minuten. Kook intussen de tuinbonen, giet ze af, laat uitlekken en laat ze de laatste 5 minuten mee stoven. Serveer de karbonades met grof bruinbrood met de tomaten-tijmpesto erbij.

Voedingswaarde

eiwit
58 g
koolhydraten
46 g
vet
63 g
Kcal
1000