1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde varkensrollade met knolselderijstamppot

Gestoofde varkensrollade met knolselderijstamppot

Gestoofde varkensrollade met knolselderijstamppot product foto

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten:
  • 2 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 800 g varkensrollade
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 ml witte wijn (Chardonnay)
  • 4 laurierblaadjes
  • voor de knolselderijstamppot:
  • 1 knolselderij, geschild en in stukken
  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 25 g boter
  • 200 g gorgonzola
  • 6 ovenvaste bakjes
Bereiden
Verhit de olie en braad hierin de rollade, bestrooid met zout en peper, rondom bruin. Voeg de boter toe en fruit de knoflook. Giet de wijn er beetje bij beetje bij en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en stoof zachtjes 20 minuten. Keer de rollade om en stoof nogmaals 20 minuten. Kook intussen de knolselderij en aardappel in 15-20 minuten gaar in de melk. Stamp ze met de boter, zout en peper tot een grove puree. Schep deze in de bakjes en verdeel de gorgonzola over de bovenkant. Verhit de ovengrill, zet de stamppot er niet te dicht onder en laat de kaas smelten. Haal intussen de rollade uit de pan, verwijder de laurierblaadjes, kook de saus in en serveer het vlees, in plakken gesneden, met de saus en de knolselderijstamppot.

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6