Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • stukje verse gemberwortel van 2 cm geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • mespuntje saffraandraadjes
  • 750 gram kippenbouten of -karbonades
  • 300 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 250 gram couscous
  • 2 eetlepels boter
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de gember en knoflook met citroensap, olie, honing, saffraan en wat zout en peper tot een pasta. Wrijf hiermee de stukken kip in en leg ze in een ovenschaal. Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij. Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Gaar de kip circa 40 minuten in de oven, neem het folie van de schaal en verwarm nog 15 minuten onafgedekt in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en houd de couscous warm. Serveer de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen. Lekker met gestoomde courgette of wortel.

Voedingswaarde

eiwit
50 g
koolhydraten
99 g
vet
43 g
Kcal
1020