1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoomde kabeljauw met sesamdressing op sperziebonensalade

Gestoomde kabeljauw met sesamdressing op sperziebonensalade

Gestoomde kabeljauw met sesamdressing op sperziebonensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g sperziebonen of haricots verts, getopt
  • 400 g kabeljauw (Vismarine), ontdooid
  • 4 lente- / bosuitjes, in ringetjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. sesamzaadjes, geroosterd
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1-2 eetl. limoen- of citroensap
  • stoompan
Voorbereiden
Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar in kokend water met zout. Giet ze af en spoel ze onder koud water tot ze lauw zijn. Klop van de olie, sojasaus, knoflook en sap een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper. Dep de vis droog en bestrooi met wat zout en peper.
Bereiden
Stoom de kabeljauw in circa 8 minuten gaar. Gebruik hiervoor een stoompan gevuld met water, waarbij de vis het water niet mag raken. Schep ondertussen de sperziebonen om met de bosuitjes en de helft van de dressing. Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een stukje kabeljauw. Lepel nog wat dressing over de vis en bestrooi het gerecht met sesamzaadjes.
Variatie
Lekker met witte rijst of brood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 250
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie