Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoomde kiprolletjes met zoete oranje vulling

Gestoomde kiprolletjes met zoete oranje vulling

Gestoomde kiprolletjes met zoete oranje vulling product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 1 kopje sterke rooibosthee
  • 4 halve kipfilets
  • 1 eetl. olie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • snuf kaneel
  • 1 eetl. sinaasappel- of abrikozenjam
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de saus:
  • 200 ml kippenbouillon van tablet
  • 100 ml kookroom
  • 2 eetl. sinaasappeljam
  • 2 eetl. amandelschaafsel, geroosterdplasticfolie
  • stoompan
Bereiden
Laat de abrikozen wellen in de warme thee. Snijd ondertussen de haasjes (het malse stukje aan de achterkant) van de kipfilet en hak of maal ze fijn. Verwarm de olie en fruit de sjalot met de tijm en kaneel op lage stand in circa 5 minuten goudbruin. Snijd de abrikozen fijn en vermeng ze met de gebakken sjalot, de fijngesneden kipfilethaasjes en de jam. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilets in de lengte in zodat er een holte ontstaat. Verdeel de vulling over de vier filets en rol ze strak op in een stukje plasticfolie. Leg de pakketjes in een stoompan en stoom ze in circa 20 minuten gaar. Kook ondertussen de bouillon en room op middelhoge stand in tot de helft over is, roer de jam erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper en een beetje kaneel. Neem de filets uit de folie en snijd ze in dikke plakken. Serveer ze met een lepel roomsaus en strooi de amandelen erover.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
6 g
vet
11 g
Kcal
205