Gestoomde krieltjes met salsa verde - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoomde krieltjes met salsa verde

Gestoomde krieltjes met salsa verde

Gestoomde krieltjes met salsa verde product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 g voorgekookte krieltjes, koelvers
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • voor de salsa:
  • 2 eetl. citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetl. dijonmosterd
  • 50 g (blad)peterselie, alleen de blaadjes
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook, gepeld
Bereiden
Stoom of kook de krieltjes gaar in 4-6 minuten. Pureer de ingrediënten voor de salsa en de helft van de rode peper. Schep de salsa goed door de gare krieltjes en strooi de rest van de rode peper erover.
Variatie
Vervang rode peper door rode paprika.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
20 g
vet
13 g
Kcal
215