Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde aardappel met gehakt en salade

Gevulde aardappel met gehakt en salade

Gevulde aardappel met gehakt en salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote of 8 middelgrote vastkokende aardappels schoongeboend
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 2 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • 1 druppel tabasco of 1 theelepel sambal oelek
  • 500 gram gehakt
  • 4 tomaten in plakken
  • 1 komkommer in reepjes
  • olijfolie
  • 2 eetlepel gehakte bieslook of peterselie
  • bakplaat met aluminiumfolie
Bereiden
Kook de aardappels met schil in 10 minuten net niet gaar. Giet ze af en laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aardappels in de lengte en hol ze iets uit. Meng het aardappelkruim met ui, knoflook, sojasaus, tabasco en zout en versgemalen peper door het gehakt. Vul de aardappelhelften ermee en zet ze naast elkaar op de bakplaat. Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven tot het gehakt gaar is. Meng voor de salade de tomaten- en komkommerplakken in een schaal. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met versgemalen peper, zout en bieslook. Serveer deze salade met de gevulde aardappels.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
26 g
vet
30 g
Kcal
490