Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde courgette met gehakt en paprika

Gevulde courgette met gehakt en paprika

Gevulde courgette met gehakt en paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teenjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode of groene paprika zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden tot 1,5 eetlepel
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 milliliter vleesbouillion
  • 1 blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes op sap
  • 1 theelepel chili- of paprikapoeder
  • 300 gram couscous
  • platte peterselie om te garneren
  • braadslede of lage ovenschaal
Bereiden
Halveer de courgettes in de lengte. Schep het vruchtvlees er met een spitse lepel uit tot 1 cm van de buitenkant van de courgette. Snijd het vruchtvlees fijn. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met zout. Verhit de olijfolie en fruit hierin het vruchtvlees, de ui en knoflook circa 2 minuten. Schep de paprikablokjes met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper erdoor en bak nog circa 2 minuten. Laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het paprikamengsel door het gehakt en vul de courgettehelften ermee. Leg de courgettes naast elkaar in een braadslede of lage ovenschaal. Giet de bouillon erbij en gaar circa 30 minuten in de oven. Kook intussen de tomaten met sap, de rest van de Italiaanse kruiden en chilipoeder circa 15 minuten zachtjes tot een saus. Pureer de saus eventueel. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde courgettes met de tomatensaus en de couscous. Garneer met wat peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
71 g
vet
23 g
Kcal
660