Gevulde courgette met ricotta, amandel en sjalotjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde courgette met ricotta, amandel en sjalotjes

Gevulde courgette met ricotta, amandel en sjalotjes

Gevulde courgette met ricotta, amandel en sjalotjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g blanke amandelen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 sneetje, niet te vers wit- of bruinbrood, verkruimeld
  • 1 vleestomaat, zonder zaadjes, in blokjes
  • 100 g ricotta
  • 2 eetl. pesto
  • keukengaren
Voorbereiden
Snijd de courgettes in de lengte in gelijke helften. Hol ze uit en hak het vruchtvlees grof. Bestrooi de courgettehelften aan de binnenkant met zout en peper. Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie, schep ze uit de pan en hak ze daarna grof. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe en fruit hierin de sjalotjes en het vruchtvlees van de courgette 2-3 minuten. Bak het broodkruim 1 minuut mee.
Bereiden
Meng tomaat, ricotta en pesto door de sjalotjes en schep deze vulling in 2 courgettehelften. Zet de andere courgettehelften erop en druk goed aan. Bind keukengaren om de courgettes en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Rooster ze 4-5 minuten op de hete barbecue en keer ze af en toe even om.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
26 g
vet
44 g
Kcal
550