Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde courgettes met noten en feta

Gevulde courgettes met noten en feta

Gevulde courgettes met noten en feta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 courgettes
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 100 gram feta verkruimeld
  • 25 gram walnoten grof gehakt
  • 2 sneetje oud brood zonder korst, fijnverkruimeld
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 theelepel gehakte verse dille of gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 gram (noten)rijst of gele rijst
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd van elke courgette in de lengte een dunne reep af. Snijd het vruchtvlees langs de rand van het snijvlak hier en daar iets in en hol de courgettes met een lepeltje uit. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep het vruchtvlees erdoor en bak 3 minuten mee. Laat het mengsel iets afkoelen. Schep de feta, walnoten, broodkruim, ei, dille, zout en peper erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Kook intussen de rijst. Verwijder het folie en bak de courgettes nog 10 minuten tot de vulling lichtbruin is.aluminiumfolie

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
70 g
vet
27 g
Kcal
605