Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde groene kool met zeevruchten

Gevulde groene kool met zeevruchten

Gevulde groene kool met zeevruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kleine groene kool
  • 600 gram kruimige aardappels geschild, in kleine stukken
  • 100 milliliter melk (Melkan) warm
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepel olie
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 zakje gemengde zeevruchten (Vismarine) ontdooid en uitgelekt
  • ronde ovenschaal
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en pel de binnenste grote bladeren los. De binnenste, lichtste kern wordt niet gebruikt. Blancheer de koolbladeren per 4 à 6 in het kokende water tot ze helder groen zien en schep ze met een schuimspaan in een bak met ijskoud water. Laat ze vervolgens in een vergiet goed uitlekken. Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze fijn met de warme melk en klop het ei erdoor. Breng de puree op smaak met zout en peper.
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen circa 4 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de uitgelekte zeevruchten toe en laat al roerend een paar minuten op lage stand meebakken. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal in met wat olie en bekleed de bodem met een paar koolbladeren. Zorg dat ze elkaar een beetje overlappen en de buitenste bladeren tegen de rand opstaan. Vul met een laagje puree en verdeel hier wat zeevruchten over. Dek af met een laag koolbladeren en maak zo nog twee lagen met puree, vis en kool. Eindig met kool en dek de bovenkant netjes af. Vouw de uiteinden van de bovenste bladeren tussen de opstaande rand en de opstaande koolbladeren zodat je de vulling mooi afsluit. Dek af met aluminiumfolie en bak de schotel 20 minuten in de oven. Snijd de kool in punten of stukken.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
40 g
vet
13 g
Kcal
415