Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde groentenschotel

Gevulde groentenschotel

Gevulde groentenschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten
  • 8 eetl. olijfolie
  • 250 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 6 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 75 g geraspte Parmezaanse of belegen kaas
  • 75 g broodkruim
  • 1 eetl. gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden
  • lage ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de courgettes, aubergines en paprika's overlangs doormidden. Hol ze uit en zet het uitgesneden vruchtvlees van de courgettes en aubergines apart. Snijd kapjes van de tomaten, hol ze uit en voeg sap en vruchtvlees bij dat van de courgettes en aubergines. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Zet de uitgeholde groenten naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de randen van de groentebakjes met olijfolie. Giet de helft van de bouillon in de schaal.
Bereiden
Verhit drie eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree even mee. Schep het vruchtvlees van de groenten erbij en bak dit even mee. Giet de rest van de bouillon erbij en stoof nog 2 minuten. Meng van de warmtebron af de kaas, het broodkruim en de kruiden erdoor en vul de groentebakjes met dit mengsel. Zet de kapjes op de tomaten. Sprenkel de rest van de olijfolie over de groenten en zet het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
32 g
vet
58 g
Kcal
810