Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde haasbiefstuk op een herfstbedje

Gevulde haasbiefstuk op een herfstbedje

Gevulde haasbiefstuk op een herfstbedje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 dikke haasbiefstukken van ca. 125 g
  • 100 g bleu d’auvergne of gorgonzola
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 takken rozemarijn
  • 400 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 400 g Roseval-aardappelen, in partjes
  • 2 ongekookte bieten, geschild en in blokjes
  • 3 takken tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. vloeibaar bakproduct
Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Snijd de biefstukken voorzichtig in aan de zijkant zodat een kleine holte ontstaat en vul deze met een blokje kaas. Knoop eventueel een touwtje om het vlees zodat de holte dicht blijft. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en steek een stukje rozemarijn onder het touw. Schep de pompoen, aardappels, bieten, tijm, de rest van de rozemarijn en de knoflook samen met de olie, zout en peper om in een ovenschaal. Bak de groenten in circa 40 minuten in het midden van de oven gaar en mooi bruin. Verwarm het vloeibaar bakproduct en bak de biefstukken aan beide kanten circa 4 minuten tot ze rosé zijn en de kaas licht gesmolten is. Serveer met de geroosterde groenten.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
30 g
vet
31 g
Kcal
550