Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels

Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels

Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram vastkokende aardappels geschild, in partjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 winterwortels geschrapt, in miniblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 stengeltjes bleekselderij gehakt
  • nootmuskaat
  • 12 plakjes gekookte ham
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • 200 milliliter (demi) crème fraîche
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • lage ovenschaal ingevet
Bereiden
Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie en bak hierin de wortel, ui en bleekselderij circa 4 minuten met nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Verdeel dit mengsel over de hamplakken. Vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Meng de bouillon met de crème fraîche en giet dit mengsel over de hamrolletjes. Bestrooi met de kaas en zet de rolletjes circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin. Schep de rozemarijn erdoor en bestrooi met zout. Serveer de aardappels bij de hamrolletjes.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
52 g
vet
33 g
Kcal
605