Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde hamrolletjes met rozemarijnkrieltjes

Gevulde hamrolletjes met rozemarijnkrieltjes

Gevulde hamrolletjes met rozemarijnkrieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 plakken gekookte ham
  • 1 grote prei
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 winterwortel, geschrapt of 200 g waspeen, in miniblokjes
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • gemalen nootmuskaat
  • 100 ml groentebouillon of vleesbouillon (van tablet)
  • 200 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 450 g voorgekookte krieltjes (koelvers)
  • 1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • ovenschaal
Voorbereiden
Leg de hamplakken naast elkaar op een plank. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder wortels en donker blad van de prei en haal de lichte bladeren los. Blancheer ze, giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Leg op iedere plak ham een blad prei.
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de wortel, ui, bleekselderij, zout, peper en nootmuskaat 3-4 minuten. Verdeel dit mengsel over de ham met de prei. Vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Meng de bouillon met de crème fraîche en giet dit mengsel over de hamrolletjes. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de krieltjes met de rozemarijn goudbruin. Bestrooi ze met zout en serveer ze bij de hamrolletjes.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
26 g
vet
29 g
Kcal
425