In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalkoenfilets
  • 2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 200 g spinazie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 125 g feta, verkruimeld
  • 100 g katenspek
  • 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 500 g aardappelen, geschild, in stukken
  • 500 g knolselderij, geschild, in stukken
  • 100 ml melk (Melkan)
  • keukengaren of prikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak iets kleiner gescheurde blaadjes spinazie nog 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen. Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht. Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers. Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree. Serveer deze bij de gevulde kalkoenfilet.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
32 g
vet
31 g
Kcal
595