1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kalkoenfilets
  • 2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 200 g spinazie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 125 g feta, verkruimeld
  • 100 g katenspek
  • 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 500 g aardappelen, geschild, in stukken
  • 500 g knolselderij, geschild, in stukken
  • 100 ml melk (Melkan)
  • keukengaren of prikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak iets kleiner gescheurde blaadjes spinazie nog 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen. Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht. Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers. Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree. Serveer deze bij de gevulde kalkoenfilet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 46 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie