Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde karbonade met prei en puree

Gevulde karbonade met prei en puree

Gevulde karbonade met prei en puree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 iets dikkere ribkarbonades
  • 2 eetlepel mosterd
  • 4 plakje kaas
  • 4 plakje ham
  • 750 gram aardappelen geschild en in stukken
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • paneermeel
  • 500 gram prei in stukken
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 100 milliliter melk
  • gemalen nootmuskaat
  • prikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de karbonades horizontaal in tot op het bot. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkanten met mosterd. Verpak de kaas in de ham en leg dit op de opengeklapte karbonades. Vouw ze dicht en steek ze vast met een prikker. Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten. Meng de eieren met zout, peper en olie. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de karbonades eerst door het eimengsel en daarna door paneermeel. Kook de prei met zout 15 minuten. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten per kant goudbruin. Zet de karbonades 10 minuten in de warme oven. Stamp de gare aardappelen met een klontje boter, de melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree. Verdeel de rest van de boter over de gare prei. Serveer het vlees met de prei en de puree.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
51 g
vet
41 g
Kcal
770