1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde kip

Gevulde kip

Gevulde kip product foto
  • Ingredienten:

  • 1 hele kip (ca. 1,5kg)
  • 1 eetlepel boter of olie
  • grof zeezout
  • 1/2 ui
  • 1 stengeltje bleekselderij
  • 2 takjes tijm
  • sap van 1 citroen
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 laurierblaadje verkruimeld
  • rasp van 1/2 citroen goed schoon geschrobd
  • 1 theelepel grof zout
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • braadslede of ovenvaste pan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ingrediënten voor de vulling in een vijzel of keukenmachine. Spoel de kip van binnen en buiten onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier. Duw met de vingertoppen voorzichtig onder het borstvel van de kip zodat dit los komt van het vlees, maar maak het niet kapot. Duw vanaf de borst ook het vel van de poten los. Duw de vulling tussen het vlees en het vel en verdeel goed over het vlees. Dit zal niet lukken bij de rug van de kip, laat deze voor wat hij is. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en smeer rondom in met wat boter of olie en bestrooi met wat grof zout. Giet 100 ml water rond de kip en leg de ui, bleekselderij en tijm ernaast. Schuif de kip in de oven en bak in circa 1,5 uur gaar. Verhoog de oventemperatuur het laatste half uur naar 180°C. Haal de braadslede uit de oven en giet het citroensap over de kip. Giet de jus door een zeef. Serveer de kip met de gezeefde citroenjus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 115 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie