Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde kipfilet met mosterdsaus

Gevulde kipfilet met mosterdsaus

Gevulde kipfilet met mosterdsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 8 plakje ontbijtspek of rauw ham
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 teenjes knoflook
  • 300 gram spinazie
  • 100 gram roomkaas
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 100 milliliter witte wijn
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • vershoudfolie
  • cocktailprikkers
  • aluminiumfolie
Bereiden
Leg vershoudfolie op de kipfilets en sla of druk ze platter tot schnitzels. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg per kipfilet 2 plakken ontbijtspek overlappend naast elkaar. Leg de kipfilet erop. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat, al omscheppend, slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Schep spinazie op de kipfilet, maal er peper over en verdeel de roomkaas erover. Rol de kipfilets met het spek op en steek de rolletjes vast met cocktailprikkers. Verhit de rest van de olie en bak de kip in 3-4 minuten goudbruin. Voeg de bouillon en wijn toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Kook het stoofvocht iets in en roer de crème fraîche en mosterd erdoor tot een sausje. Lekker met pasta en (diepvries-) doperwten.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
2 g
vet
39 g
Kcal
540