In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde kipfilet met pikante pesto

Gevulde kipfilet met pikante pesto

Gevulde kipfilet met pikante pesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sneetje witbrood, zonder korstjes
  • 4 kipfilets
  • 4 eetlepels pesto
  • 4 lente-/bosuitjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • prikkers of keukengaren
Bereiden
Rooster de boterham lichtbruin en verkruimel deze zo fijn mogelijk. Snijd de kipfilets in de lengte open en klap het vlees uit tot een lapje. Sla de filets iets platter en bestrooi rondom met zout en peper. Meng het broodkruim met de pesto en verdeel dit over de filets. Beleg met 2 stukjes bosui en sla het vlees hieromheen dicht of rol het op. Steek vast met een prikker of bind vast met keukengaren. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet rondom. Laat op een lage stand in circa 20 minuten garen en keer het vlees regelmatig. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe. Lekker met rijst of couscous en gewokte groenten.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
5 g
vet
9 g
Kcal
230