Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde kipkarbonades

Gevulde kipkarbonades

Gevulde kipkarbonades product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote kipkarbonades of 8 kleine kipkarbonades
  • boter om te bestrijken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 glas witte wijn
  • voor de vulling:
  • 50 g zongedroogde tomaten op olie
  • 10 g pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes basilicum
  • 4 eetl. olijfolie
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven op 150°C. Maak met de vingers het vel van de kipkarbonades voorzichtig los, maar laat het aan twee kanten vastzitten. Maal de tomaatjes met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een dikke pasta en duw deze onder het vel van de kipkarbonades. Bestrijk het vel met wat boter en bestrooi de karbonades rondom met peper en zout. Leg ze in een ovenschaaltje en giet de witte wijn erlangs. Bak ze in circa 60 minuten gaar en bruin.+ 60 minuten oventijd
Variatie
Varieer voor de vulling met walnoten, citroenrasp en salie.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
2 g
vet
46 g
Kcal
565