Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde makreel

Gevulde makreel

Gevulde makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kleine makrelen, schoongemaakt
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 25 g walnoten, fijngehakt
  • 50 g hazelnoten, fijngehakt
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 50 g blanke rozijnen
  • zout
  • versgemalen peper
  • mespunt kaneelpoeder
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
  • 1 eetl. gehakte verse dille of 1 theel. gedroogd
  • bloem
  • 2 eieren
  • paneermeel of fijn broodkruim
  • 1 citroen, in partjes
Bereiden
Spoel de makrelen af en dep ze droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de noten en pijnboompitten toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de rozijnen, zout, peper, kaneelpoeder, peterselie en dille toe, bak 2 minuten en laat alles afkoelen. Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord. Vul de makrelen met het ui-notenmengsel en maak ze dicht met prikkers. Haal de vis eerst door de bloem, dan door de eieren daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gevulde vis in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Garneer de vis met partjes citroen en serveer met een Turkse herderssalade (zie www.boodschappen.nl).

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
27 g
vet
69 g
Kcal
835