Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde paddenstoelen met Provençaalse dressing

Gevulde paddenstoelen met Provençaalse dressing

Gevulde paddenstoelen met Provençaalse dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 grote paddenstoelen
  • 2 eetl. citroensap
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1/2 eetl. gehakte tijm of rozemarijn (vers of diepvries)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 75 g rucola of veldsla
  • voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 eetl. versgehakte Provençaalse kruiden of 1/2 theel. gedroogd
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Draai de stelen uit de paddenstoelen en hak ze fijn. Zet de gehakte stelen apart. Breng de paddenstoelen in water met citroensap aan de kook, giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. 
Bereiden
Meng de gehakte paddenstoelenstelen door de geitenkaas. Vul de hoedjes van de paddenstoelen met dit mengsel. Zet ze naast elkaar op een bakblik of in een ovenschaal. Bestrooi ze met tijm of rozemarijn. Sprenkel er olijfolie over en zet ze 10-12 minuten in het midden van de oven tot de kaas lichtbruin is. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla over 4 borden, sprenkel er de dressing omheen en zet de gevulde paddenstoelen in het midden op het bord.
Variatie
Lekker met geroosterd brood of stokbrood.