Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 courgette in lange dunne plakken
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 8 plakje parmaham of andere rauwe ham
  • 50 gram geitenroomkaas
  • 1 handje rucola
  • 1 bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Vermeng de azijn, kruiden, honing en olijfolie met elkaar en giet dit over de courgetteplakken. Dek af en laat circa 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kaas in 8 bergjes op de bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de bergjes omdat de kaas nog uit gaat lopen. Bak de kaas in circa 10 minuten goudbruin en laat de kaascrackers buiten de oven afkoelen tot ze helemaal hard zijn.
Bereiden
Leg de plakken ham plat op het werkblad en leg op elke plak ham een plak courgette. Verdeel hierop in het midden 1 eetlepel geitenroomkaas. Rol de plakken ham op. Schep de kaascrackers voorzichtig van de bakplaat en leg op elk bord 2 kaascrackers. Verdeel er de rucola over en leg er een hamrolletje op.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
3 g
vet
19 g
Kcal
260