1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde perziken met bitterkoekjes

Gevulde perziken met bitterkoekjes

Gevulde perziken met bitterkoekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 8 halve perziken (blik)
  • 100 gram bitterkoekjes of amarettini, grofverkruimeld
  • 20 gram geschaafde amandelen, grofgehakt
  • 1 losgeklopt
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel boter
  • sap van 1 sinaasappel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de perziken in een kleine schaal met de holtes naar boven. Meng de koekkruimels met de amandelen, het ei en de suiker en vul de perziken hiermee. Leg een stukje boter op elke perzik en giet het sinaasappelsap erlangs. Bak de perziken in circa 15 minuten gaar en goudbruin in de oven. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie