In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde portobello's

Gevulde portobello's

Gevulde portobello's product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olijfolie om te bestrijken
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 100 gram gerookte ontbijtspek fijngesneden
  • 2 witte boterhammen zonder korst, verkruimeld
  • 50 gram ricotta losgeroerd
  • 4 portobello\\\\\\\'s
  • 4 takje tijm
Voorbereiden
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten. Voeg het spek toe en bak op een lage stand knapperig. Roer de broodkruimels erdoor en bak even mee. Schep dit uit de pan door de ricotta en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stelen van de portobello’s. Bestrijk de randen van de paddenstoelen met een kwastje met olie en zet de paddenstoelen met de holtes naar boven in een ovenschaaltje. Verdeel de spekvulling over de holtes en leg er een takje tijm bovenop. Bak de portobello’s in de oven circa 25 minuten tot ze gaar zijn en de vulling goudbruin is.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
7 g
vet
15 g
Kcal
205