Gevulde portobello uit de oven - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde portobello uit de oven

Gevulde portobello uit de oven

Gevulde portobello uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 portobello’s
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g ontbijtspek, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 4 blaadjes salie, gehakt
  • 100 g zachte geitenkaas
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje. Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg spekblokjes, gehakte portobellostelen, knoflook en kruiden toe en bak nog een paar minuten op lage stand. Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kaas door het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal. Bak de portobello’s in circa 15 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
16 g
vet
12 g
Kcal
215