Gevulde puntpaprika’s uit de oven - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde puntpaprika’s uit de oven

Gevulde puntpaprika’s uit de oven

Gevulde puntpaprika’s uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 puntpaprika’s
  • 4 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 4 eetl. platte peterselie
  • 4 sneetjes witbrood, zonder korsten
  • 2 eetl. groene olijven, zonder pit
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijst. Leg ze met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal. Maal de tomaten met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een grof mengsel en vul hier de paprika’s mee. Bak de paprika’s in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.
Variatie
In plaats van feta ook lekker met ansjovis of tonijn uit blik.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
25 g
vet
16 g
Kcal
290