Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde ribkarbonade met tomatenjus

Gevulde ribkarbonade met tomatenjus

Gevulde ribkarbonade met tomatenjus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 iets dikkere ribkarbonades
  • 125 gram feta
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • 2 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 tomaten of 1 vlees tomaat
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • prikkers of keukentouw
  • aluminiumfolie
Bereiden
Snijd het vlees van de karbonades horizontaal met een scherp mes tot op het bot in zodat een envelopje ontstaat. Meng de feta met de munt, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie tot een romige massa. Vul de karbonades ermee en steek of naai ze dicht met prikkers of keukentouw. Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper en bak 5-6 minuten per kant op middelhoge stand. Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de knoflook kort in het braadvet. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en kook iets in. Serveer de tomatenjus met de rest van de peterselie bij de karbonades. Lekker met gekookte aardappels en broccoli of boontjes.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
2 g
vet
31 g
Kcal
430