1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis

Gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis

Gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis product foto
  • Ingredienten:

  • 4 rode paprika’s
  • 4 trostomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 sneetjes licht geroosterd wit brood
  • 6 ansjovisfilets uit de olie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. platte peterselie, fijngehakt
  • 1 theel. tijmblaadjes, vers of gedroogd
  • 4 eetl. olijfolie
Bereiden
Was de paprika’s goed schoon en snijd op circa 3 centimeter van boven het hoedje met steel horizontaal af. Snijd de zaadlijst voorzichtig uit de binnenkant weg en schud alle zaadjes uit de paprika. Snijd ook de hoedjes van de tomaten en zet de tomaten dan in de holte van de paprika’s. Zet de paprika’s in een ovenschaaltje en bestrooi alles met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel het brood en vermeng het met de ansjovis, knoflook, peterselie en tijm. Verdeel dit mengsel over de tomaten en giet over elke portie een eetlepel olijfolie. Giet een paar eetlepels water langs de paprika’s. Leg de hoedjes naast de paprika’s. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika’s in circa 40 minuten gaar. Haal na 30 minuten het folie weg zodat het broodkorstje bruin kan bakken. Zet de hoedjes terug op de paprika’s en serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 250
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie