Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde schnitzels met wittewijnsaus

Gevulde schnitzels met wittewijnsaus

Gevulde schnitzels met wittewijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalfs- of varkensschnitzels à 125 g
  • versgemalen peper
  • 8 blaadjes salie
  • 4 plakken parmaham of Coburger ham
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 ml witte wijn, Danie de Wet
  • 2 eetl. boterprikkers
Voorbereiden
Sla de schnitzels tussen een stukje folie extra plat. Maal er aan beide kanten wat peper over en leg op iedere schnitzel twee salieblaadjes en een plak ham. Sla de schnitzels dubbel en steek vast met een prikker.
Bereiden
Verwarm de olie en schroei de gevulde schnitzels aan beide kanten dicht. Bak ze aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder folie. Blus het bakvet af met de wijn en laat 2 minuten in­koken. Laat de boter op een lage stand al roerend smelten in de saus, zodat deze zacht en romig wordt. Leg het vlees terug in de saus en warm nog een minuut door. Serveer direct.
Variatie
Gebruik in plaats van salie, basilicum of rozemarijn.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
0 g
vet
16 g
Kcal
295