1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde schnitzels met wittewijnsaus

Gevulde schnitzels met wittewijnsaus

Gevulde schnitzels met wittewijnsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kalfs- of varkensschnitzels à 125 g
  • versgemalen peper
  • 8 blaadjes salie
  • 4 plakken parmaham of Coburger ham
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 ml witte wijn, Danie de Wet
  • 2 eetl. boterprikkers
Voorbereiden
Sla de schnitzels tussen een stukje folie extra plat. Maal er aan beide kanten wat peper over en leg op iedere schnitzel twee salieblaadjes en een plak ham. Sla de schnitzels dubbel en steek vast met een prikker.
Bereiden
Verwarm de olie en schroei de gevulde schnitzels aan beide kanten dicht. Bak ze aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder folie. Blus het bakvet af met de wijn en laat 2 minuten in­koken. Laat de boter op een lage stand al roerend smelten in de saus, zodat deze zacht en romig wordt. Leg het vlees terug in de saus en warm nog een minuut door. Serveer direct.
Variatie
Gebruik in plaats van salie, basilicum of rozemarijn.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 295
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie