1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde speculaasrepen

Gevulde speculaasrepen

Gevulde speculaasrepen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. speculaaskruiden of koekkruiden
  • 1 eetl. melk (Melkan)
  • 175 g boter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 1 eetl. sinaasappellikeur
  • 300 g amandelspijs
  • bloem
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • plasticfolie
Voorbereiden
Meng bakmeel, suiker en speculaaskruiden in een kom en voeg de melk toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg het toe aan het mengsel en kneed alles tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. (Dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng een ge-klutst ei en de sinaasappellikeur door de amandelspijs. Verdeel het deeg in twee porties en rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 lappen van 1 cm dik. Klop het andere ei los en bestrijk één deeglap met een beetje ei. Verdeel de amandelspijs erover en strijk daar ook een beetje ei over. Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Strijk de rest van het ei erover, strooi de amandelen erop en druk ze aan. Bak de speculaas op een ingevette bakplaat in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd de koek daarna in brede repen.ca. 6 stuks, 1 uur koelen
Variatie
•Vervang sinaasappellikeur door 1 theelepel sinaasappelrasp of citroenrasp.
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 74 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 715
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie