Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde speculaasrepen

Gevulde speculaasrepen

Gevulde speculaasrepen product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. speculaaskruiden of koekkruiden
  • 1 eetl. melk (Melkan)
  • 175 g boter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 1 eetl. sinaasappellikeur
  • 300 g amandelspijs
  • bloem
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • plasticfolie
Voorbereiden
Meng bakmeel, suiker en speculaaskruiden in een kom en voeg de melk toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg het toe aan het mengsel en kneed alles tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. (Dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng een ge-klutst ei en de sinaasappellikeur door de amandelspijs. Verdeel het deeg in twee porties en rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 lappen van 1 cm dik. Klop het andere ei los en bestrijk één deeglap met een beetje ei. Verdeel de amandelspijs erover en strijk daar ook een beetje ei over. Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Strijk de rest van het ei erover, strooi de amandelen erop en druk ze aan. Bak de speculaas op een ingevette bakplaat in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd de koek daarna in brede repen.ca. 6 stuks, 1 uur koelen
Variatie
•Vervang sinaasappellikeur door 1 theelepel sinaasappelrasp of citroenrasp.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
74 g
vet
41 g
Kcal
715