Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde spitskool

Gevulde spitskool

Gevulde spitskool product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 spitskool 12 bladeren losgemaakt
  • 3 eetlepel olie of vloeibaar bakproduct
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 2 teenjes knoflook
  • 1 theelepel Kummelzaad
  • 400 gram kastanjechampignon
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepel paneermeel
  • 300 milliliter runderbouillon van tablet of uit pot
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 100 gram kastanjechampignons
  • bosje petselie fijngehakt
Bereiden
Snijd de harde kern uit de koolbladeren. Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren per 2 stuks tegelijk. Schep de bladeren uit het water en leg ze in een bak koud water. Verhit 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en kummel op een lage stand circa 3 minuten. Voeg de fijngehakte champignons toe en zet de warmtebron wat hoger. Roerbak enkele minuten en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het gehakt met zout, versgemalen peper, de foelie, gebakken ui en champignons, het ei en paneermeel. Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties. Leg de koolbladeren op het werkblad en leg het gehakt erop. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol dan het blad op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschaal en giet de bouillon erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in 20 à 30 minuten gaar. Giet de bouillon uit de schaal over in een pan en roer de crème fraîche erdoorheen. Breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer bij de koolrolletjes. Bak de hele champignons in de rest van de olie. Bestrooi met de peterselie en serveer erbij. Lekker met rijst.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
12 g
vet
43 g
Kcal
680