1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde tomaten met spinazie en kaas

Gevulde tomaten met spinazie en kaas

Gevulde tomaten met spinazie en kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 4 vleestomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 300 g verse spinazie, panklaar
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • 25 g geraspte Parmezaanse of belegen kaas
  • paprikapoeder of kerriepoeder
Voorbereiden
Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomatenuit. Zet het vruchtvlees apart. Bestrooi debinnenkant van de uitgeholde tomaten metzout en peper en zet ze omgekeerd weg.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan enfruit hierin de knoflook en het sjalotje. Voeg depijnboompitten toe en bak ze even mee. Schepde spinazie en het vruchtvlees van de tomatenerdoor totdat de spinazie is geslonken en hetvocht verdampt. Vul de tomaten met dit mengsel.Verwarm de ovengrill. Klop de crème fraîchelos met de kaas. Verdeel dit over de gevulde tomaten.Strooi er een vleugje paprika- of kerrie -poeder over en zet de tomaten onder de grill totde vulling goudbruin is.
Variatie
Lekker met gebakken aardappelen of tagliatelle.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie