Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde tomaten met spinazie en kaas

Gevulde tomaten met spinazie en kaas

Gevulde tomaten met spinazie en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 vleestomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 300 g verse spinazie, panklaar
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • 25 g geraspte Parmezaanse of belegen kaas
  • paprikapoeder of kerriepoeder
Voorbereiden
Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomatenuit. Zet het vruchtvlees apart. Bestrooi debinnenkant van de uitgeholde tomaten metzout en peper en zet ze omgekeerd weg.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan enfruit hierin de knoflook en het sjalotje. Voeg depijnboompitten toe en bak ze even mee. Schepde spinazie en het vruchtvlees van de tomatenerdoor totdat de spinazie is geslonken en hetvocht verdampt. Vul de tomaten met dit mengsel.Verwarm de ovengrill. Klop de crème fraîchelos met de kaas. Verdeel dit over de gevulde tomaten.Strooi er een vleugje paprika- of kerrie -poeder over en zet de tomaten onder de grill totde vulling goudbruin is.
Variatie
Lekker met gebakken aardappelen of tagliatelle.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
4 g
vet
26 g
Kcal
270